April 27, 2024
Asiatisk stirfry med soyasaus

Asiatisk stirfry med soyasaus

Yield: 2
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 45 minutes

Ingredients

Kjøtt

  • Svin 300 gr

Saus / marinade

  • Lys soyasaus 3 ss
  • Mørk soyasaus 1 ss
  • Kinesisk matvin, mirin, eller tørr sherry 1 ss
  • Maizena maisstivelse 1 ss
  • Hvitløk 1 fedd
  • Chilipulver etter preferanse
  • Valgfritt: Grønnsaker etter ønske

Instructions

  1. Skjær kjøtt i tynne skiver og legg i skål eller lynlåspose
  2. Knus og finhakk hvitløk
  3. Tilsett ingrediensene til saus til kjøttet og bland godt
  4. Marinér i ca en halv time
  5. Del opp grønnsakene i omtrent samme tykkelse som kjøttet
  6. Stek kjøttet med all saus på middels høy varme under konstant omrøring
  7. Tilsett grønnsaker når kjøttet er halvveis gjennomstekt
  8. Ferdig når alt er gjennomstekt og sausen har blitt noe redusert

Notes

Serveres med ris

Chilipulver kan sløyfes

Skip to Recipe