Cumberland Cottage Pie

Yield: 4-6

Cumberland Cottage Pie

Cumberland Cottage Pie
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

  • Kjøttdeig 400 gr
  • Worchestershire sauce 3 ss
  • Kjøttbuljong 5 dl
  • Hvetemel 3 ss
  • Løk 1, hakket
  • Amerikansk blanding 2 håndfull (erter, mais og gulrot i biter)
  • Timian 1 ss fersk / 0,5 ss tørket
  • Rosmarin 1 ss fersk / 0,5 tørket
  • Tomatpuré 1 ss
  • Salt etter smak (evt byttes ut med MSG)
  • Ost 200 gr, revet

Potetmos

  • Potet 600 gr, skrelt og i biter
  • Smør 1 stor klump
  • Fløte
  • Salt og pepper

Instructions

  1. Sett stekeovn på 200c
  2. Stek kjøttdeig
  3. Tilsett løk og stek løken er blank
  4. Tilsett hvetemel og bland godt
  5. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt
  6. Reduser til sausen er tyktflytende
  7. Overfør blandingen til en ildfastform
  8. Spre potetmos over blandingen som et lokk
  9. Spre osten over potetmosen
  10. Stek i 30-40 min

Potetmos:

  1. Kok potetene møre og hell av vannet
  2. Tilsett smør og en liten skvett fløte
  3. Mos og rør til blandingen har en fløyelsmyk konsistens (tilsett mer fløte hvis den er for tykk)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to Recipe