Oppskrift: Baconsurret jalapeño poppers

Særdeles god snack eller forrett som er utrolig enkel å lage.

Hva du trenger:

  • 35 minutter
  • Jalapeño
  • Kremost
  • Bacon


Start med å gro noen fine jalapeño. De er best når de er på størrelse med en voksens tommel, kanskje litt større. Du kan selvfølgelig kjøpe de, men de er best når de kommer rett fra planten.

Sett stekeovn på 220 grader celcius.


Del de i to på langs, og fjern både frø og det hvite. Mesteparten av virkestoffen som gir varmen i jalapeño og andre chilli ligger i dette. Hvis du ønsker mer varme, finhakk og bland inn noe av det hvite i osten.
Vask fruktene både inn- og utvendig med kaldt vann, dette fjerner støv og fluemøkk (og/eller kjemikalier hvis du har kjøpt i butikk).


Fyll halvdelene med en god naturell kremost. Her er det brukt Tine Snøfrisk.


Klem de lett sammen og fjern overflødig ost som måtte tyte ut.


Surr de i en skive med bacon…


…og legg de på et stekebrett med bakepapir. Gi nok plass rundt, sånn at det blir nok luft rundt de.
Stek i ca 20 minutter, til baconet er ferdig.


La de avkjøle i et par minutter før du spiser de.

Kan med fordel serveres på sprø toastbiter.